Moeten wij ons rijbewijs laten zien bij jullie?

Nee, dat niet. Wel geef je aan bij het reserveren dat je een geldig rijbewijs hebt! Je moet hem ook bij je hebben. Je dient namelijk wettelijk je rijbewijs bij je te hebben wanneer je rijdt op een voertuig met kenteken. Stel dat je staande wordt gehouden door een politieagent dan dien je je rijbewijs te kunnen tonen.

Wanneer zijn jullie geopend?

Wij zijn op onderstaande dagen geopend van begin maart tot eind november.

Maandag tot en met zaterdag van 09:00 – 17:00 uur.

Wij werken uitsluitend op afspraak; u kunt ons altijd telefonisch of via mail bereiken.

Zijn de snorscooters verzekerd?

Ja, de snorscooters hebben standaard de verplichte WA-verzekering, daarmee is schade aan derden beperkt verzekerd met een eigen risico, voor de huurder, van € 150,-.

Schades toegebracht aan de snorscooter worden verhaald op de huurder.

Waar vind ik de algemene voorwaarden?

De algemene voorwaarden kunt u hier vinden. We raden u aan deze goed door te lezen voordat u op pad gaat.

Mogen kinderen mee?

Ja, op de Vespa’s mogen kinderen achterop. Dus neem de kinderen gezellig mee! Voor de kleineren onder ons hebben we ook speciaal kinderzitjes. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Kunnen wij pinnen?

Nee, dit is niet mogelijk. Betaling gebeurt van tevoren per bank.

Moet ik een helm op?

Ja, dit is verplicht. Wij beschikken over helmen, in diverse maten. Ook zijn er haarnetjes aanwezig voor de hygiëne.

Mogen we starten en eindigen op een ander adres?

De gebruikelijke start locatie is op de locatie van Veluwe Vespa Tours aan de Renswoudsestraatweg 40 in  Lunteren.

Moet de snorscooter op de rijbaan of op het fietspad?

Met een snorscooter rijdt u zowel binnen-als buiten de bebouwde kom op het fietspad. Is er geen fietspad, dan rijdt u op de rijbaan.

Moet ik tanken?

Ja, u krijgt van ons een snorscooter met een volle tank mee.

U dient de snorscooter met een volle tank weer in te leveren. Tijdens de laatste kilometers voordat de route voltooid is, komt u altijd een tankstation tegen. De snorscooters kunnen getankt worden met benzine (euro loodvrij 98/E10). Met een volle tank (ca. 5 liter) kunt u ca. 200 km rijden. Wilt u liever niet zelf tanken? Dan kunt u het tanken ‘afkopen’. U hoeft dan niet zelf de tank te vullen, tegen betaling van € 15,- zorgen wij hiervoor. De Elettrica hoeft uiteraard niet afgetankt te worden, de huurprijs hiervan is incl. verbruikte energie.

Mag ik snorscooter rijden zonder rijbewijs?

Nee dit mag niet. Om snorscooter te mogen rijden dient u in het bezit te zijn van een scooter- en/of autorijbewijs.

Kunnen we met 2 personen op een snorscooter?

Ja, dit is mogelijk. Het kan voorkomen dat iemand liever niet zelf op een snorscooter gaat rijden of niet in het bezit is van een rijbewijs, achterop de snorscooter meerijden is dan de oplossing. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden.

Is het moeilijk om op een Vespa snorscooter te rijden?

Nee, u krijgt van te voren een korte instructie over het gebruik van de snorscooter en hoe u veilig de weg op kunt.

Hoe hard rijdt een snorscooter?

De Vespa snorscooters rijden ongeveer 25 km/u. 

Wat als ik pech onderweg heb?

Veluwe Vespa Tours biedt altijd pech-onderweg-service. Mocht u stil komen te staan onderweg, komen wij ter plaatse om u snel weer op weg te helpen.

Slecht weer, wat nu?

De perfecte dag om snorscooter te rijden is met een zonnetje, 25 graden en droog weer. Helaas is dat in Nederland niet altijd het geval. Een klein beetje regen zal de pret zeker niet drukken, maar een hele dag aanhoudende regen wel. Bij slecht weer zullen wij voor aanvang met u overleggen of het rijden mogelijk is, in geval van slecht weer zullen wij u aanbieden om de tocht te verplaatsen naar een ander moment. Mocht dit niet mogelijk zijn dan wordt de tocht kosteloos geannuleerd. Het is altijd verstandig ook bij mooi weer een jas mee te nemen. In de schaduw kan het zelfs op een mooie dag nog frisjes zijn op een snorscooter

Er heeft iemand geen rijbewijs, wat nu?

Iemand zonder rijbewijs mag geen Vespa snorscooter besturen. Wel kunt u achterop de snorscooter meerijden en zodoende genieten van een snorscooter tocht. Achterop meerijden is ook geschikt voor kinderen, voor kleine kinderen hebben we kinderzitjes beschikbaar.