Bekijk hier onze voorgeprogrammeerde hele- en halve dag routes over de Veluwe en/of de Utrechtse Heuvelrug en door de Gelderse vallei. Natuurlijk kunt u tijdens een dag Vespa rijden ook uw eigen route bedenken! Voor de Vespa Elettrica hebben we aparte routes; met de elektrische scooter mag er namelijk gereden worden op paden waar de gemotoriseerde scooters niet mogen komen! De hieronder getoonde routes zijn voor de Vespa Primavera/Sprint, het kan dus zijn wanneer u een Elettrica huurt, dat de route niet alle of andere stops heeft dan hier beschreven.

Route 1: Radio Kootwijk

Deze route gaat langs Barneveld en het recreatiegebied Zeumeren bij Voorthuizen naar Garderen. Hier passeert u de Beeldentuin met het Zandsculpturenfestijn, waar u zeker even een kijkje moet gaan nemen! Vervolgens leidt de route u via bos en heide gebieden naar Radio Kootwijk waar een bezoek aan de Basiliek (indien geopend) de moeite waard is. Vervolgens komt u via de bossen in Harskamp en gaat het via de landerijen naar de Goudsberg bij Lunteren, waar uw laatste stop zich wellicht bevindt: ‘Het Uilenbos’! Met een speeltuin en kinderboerderij voor de kids. Reistijd 3,5 a 4 uur.

Route 2: De Amerongse Berg

Deze route brengt u eerst bij Kasteel Renswoude, daarna rijdt u via de uitgestrekte landerijen naar Rhenen. Daar passeert u op de Grebbeberg het Militair Ereveld, om stil van te worden! Vervolgens komt u in het prachtige Rijnstadje Rhenen. Als u daar uitgekeken bent, vervolgt de route zich naar Elst om daar met de pont over te steken en even een stukje dijk te rijden. Daarna pakt u de pont weer terug en komt u aan bij het mooie kasteel Amerongen! U neemt nog een kijkje in het dorpje Leersum en rijdt dan via de Amerongse Berg terug naar Renswoude. Reistijd: 3,5 a 4 uur.

* Let op: u betaalt een kleine bijdrage om de pont te gebruiken.

Route 3: De Pyramide van Austerlitz

Deze route gaat via de landerijen naar het echte Veluwse dorp Lunteren. Vervolgens rijdt u via de buitengebieden naar achtereenvolgens de dorpjes Renswoude en Scherpenzeel. Neem een kijkje in de gezellige dorpskernen! U passeert daarna het Henschotermeer bij Woudenberg, om dan bij de Pyramide van Austerlitz te arriveren. U waant zich bijna in Egypte… Hier bevindt zich ook een speeltuin voor de kids! Daarna gaat het via bos, heide en landerijen met een prachtige tocht terug naar Lunteren! Reistijd: 3,5 a 4 uur.

Route 4: De Slaperdijk (halve dag)

Dit betreft een route voor een halve dag. U bekijkt eerst de Koepelkerk en het Kasteel in Renswoude, daarna rijdt u via de Slaperdijk naar Overberg. U rust even uit bij ‘De Weistaar’ in Maarsbergen. Vervolgens gaat het door de dorpskernen van Woudenberg en Scherpenzeel naar Museumboerderij de Grote Glind in Barneveld. Om tenslotte nog even de Walderveense molen aan te doen. Reistijd: 2,5 uur.

Route 5: De Schaffelaar (halve dag)

U rijdt eerst naar Barneveld Centrum. Hier stapt u van de scooter af en neemt een kijkje in het mooie centrum met o.a. de Oude Kerk en het standbeeld voor Jan van Schaffelaar. Hierna vervolgt u uw weg naar Kasteel & landgoed de Schaffelaar, nabij het centrum. De route leidt dan langs landerijen en door kleine dorpjes rond Barneveld, met daartussendoor wellicht een drankje in Voorthuizen! Reistijd: 2,5 uur.

Route 6: Mossel (halve dag & alleen met Elettrica)

Voor de bosliefhebbers! Alleen beschikbaar voor de Elettrica! Langs uitgestrekte landerijen rijdt u het bos in. U beklimt Uitkijktoren de Koepel voor een spectaculair uitzicht. Nagenietend stapt u weer op. Vervolgens loopt de route over van het ene mooie beboste gebied in het andere! Middenin het bos komt u een nostalgische eetgelegenheid tegen. Ook rijdt u nog een stukje over de heide. Uiteindelijk gaat het via een landweggetje -met molen- weer terug naar het dorp Lunteren. U haalt nog even lekker een Italiaans ijsje en gaat dan via een mooie rit weer terug naar Veluwe Vespa Tours. Reistijd: 2,5 uur.

Let op: u kunt van deze route een uitje maken voor een hele dag, door tussendoor Nationaal Park De Hoge Veluwe te bezoeken. Kies hiervoor bij het reserveren voor ‘hele dag’ en ‘Route 7: Mossel + Hoge Veluwe’. Als u daar bent, zult u de Vespa Elettrica moeten parkeren en op een fiets of te voet het park betreden. De entreeprijs voor De Hoge Veluwe is uiteraard niet bij onze prijs inbegrepen en u zult zelf uw bezoek moeten reserveren. Wij raden u aan om niet later dan 9.30u te vertrekken vanaf Veluwe Vespa Tours.

Zoekt u een compleet dagje uit, contact ons dan gerust voor extra mogelijkheden.