Bekijk hier onze voorgeprogrammeerde hele- en halve dag routes over de Veluwe en/of de Utrechtse Heuvelrug en door de Gelderse vallei. Natuurlijk kunt u tijdens een dag Vespa rijden ook uw eigen route bedenken! Voor de Vespa Elettrica hebben we aparte routes; met de elektrische scooter mag er namelijk gereden worden op paden waar de gemotoriseerde scooters niet mogen komen! De hieronder getoonde routes zijn voor de Vespa Primavera/Sprint, het kan dus zijn wanneer u een Elettrica huurt, dat de route niet alle of andere stops heeft dan hier beschreven.

Route 1: Radio Kootwijk

Deze route gaat langs Barneveld en het recreatiegebied Zeumeren bij Voorthuizen naar Garderen. Hier passeert u de Beeldentuin met het Zandsculpturenfestijn, waar u zeker even een kijkje moet gaan nemen! Vervolgens leidt de route u via bos en heide gebieden naar Radio Kootwijk waar een bezoek aan de Basiliek (indien geopend) de moeite waard is. Vervolgens komt u via de bossen in Harskamp en gaat het via de landerijen naar de Goudsberg bij Lunteren, waar uw laatste stop zich wellicht bevindt: ‘Het Uilenbos’! Met een speeltuin en kinderboerderij voor de kids. Reistijd 3,5 a 4 uur.

Route 2: De Amerongse Berg

Deze route brengt u eerst bij Kasteel Renswoude, daarna rijdt u via de uitgestrekte landerijen naar Rhenen. Daar passeert u op de Grebbeberg het Militair Ereveld, om stil van te worden! Vervolgens komt u in het prachtige Rijnstadje Rhenen. Als u daar uitgekeken bent, vervolgt de route zich naar Elst om daar met de pont over te steken en even een stukje dijk te rijden. Daarna pakt u de pont weer terug en komt u in het dorpje Leersum, u rijdt dan via het mooie kasteeldorp Amerongen en de beboste Amerongse Berg terug naar Renswoude. Reistijd: 3,5 a 4 uur.

 

* Let op: u betaalt een kleine bijdrage om de pont te gebruiken.

Route 3: De Pyramide van Austerlitz

Deze route gaat via de landerijen naar het echte Veluwse dorp Lunteren. Vervolgens rijdt u via de buitengebieden naar achtereenvolgens de dorpjes Renswoude en Scherpenzeel. Neem een kijkje in de gezellige dorpskernen! U passeert daarna het Henschotermeer bij Woudenberg, om dan bij de Pyramide van Austerlitz te arriveren. U waant zich bijna in Egypte… Hier bevindt zich ook een speeltuin voor de kids! Daarna gaat het via bos, heide en landerijen met een prachtige tocht terug naar Lunteren! Reistijd: 3,5 a 4 uur.

Route 4 en 5: Deelen (i.c.m. Hoge Veluwe)

Dit is een variant voor een hele dag op de hieronder beschreven route ‘Mossel’. Als extraatje doet u bij deze route het dorp Hoenderloo aan, en u passeert hierbij IJs van Co: hier verkopen ze het lekkerste softijs van de Veluwe! Reistijd: 3,5 a 4 uur.

U kunt er hier ook voor kiezen om door nationaal park De Hoge Veluwe te touren. Hiervoor kiest u dus voor route 5. Let op: hier zijn kosten aan verbonden. Bij de entree van het park betaalt u per persoon een toegangsprijs, voor de actuele prijzen verwijzen wij u naar de website van het park. Uiteraard vallen de kosten hiervan en een eventuele reserveringsplicht buiten de verantwoordelijkheid van Veluwe Vespa Tours. De reistijd blijft hetzelfde.

Het verschil tussen route 5 en 7 is dat u bij route 5 door nationaal park De Hoge Veluwe rijdt, om er bij Hoenderloo uit te komen en vanaf daar uw weg te vervolgen; bij route 7 rijdt u vrij door het park, om vervolgens weer naar de ingang te rijden en vanaf Otterlo onze route verder te volgen.

 

Route 6 en 7: Mossel (halve of hele dag)

Langs uitgestrekte landerijen rijdt u het bos in. Vervolgens loopt de route over, via het Veluwse dorp Otterlo, van het ene mooie beboste gebied in het andere! Het tweede gedeelte van de route voert langs grote wegen (Elettrica niet), omdat u hier tussen park De Hoge Veluwe en diverse heidegebieden heen rijdt. Deze wegen zijn wel bos- en heiderijk 😊 Uiteindelijk gaat het weer terug naar het dorp Lunteren. U haalt nog even lekker een Italiaans ijsje en gaat dan via een mooie rit weer terug naar Veluwe Vespa Tours. Reistijd: 2,5 a 3 uur.

Let op: u kunt van deze route een uitje maken voor een hele dag, door tussendoor Nationaal Park De Hoge Veluwe te bezoeken. Kies hiervoor bij het reserveren voor ‘hele dag’ en ‘Mossel + Hoge Veluwe’. U mag met de Vespa het park op, u betaalt hierbij per persoon. Voor de actuele prijs verwijzen we u naar de website van De Hoge Veluwe. De entreeprijs is uiteraard niet bij onze prijs inbegrepen en u zult zelf uw bezoek moeten reserveren. Wij raden u aan om niet later dan 9.30u te vertrekken vanaf Veluwe Vespa Tours.

Route 8: De Slaperdijk (halve dag)

Dit betreft een route voor een halve dag. U bekijkt eerst de Koepelkerk en het Kasteel in Renswoude, daarna rijdt u via de Slaperdijk naar Overberg. U rust even uit bij ‘De Weistaar’ in Maarsbergen. Vervolgens gaat het door de dorpskernen van Woudenberg en Scherpenzeel naar Museumboerderij de Grote Glind in Barneveld. Om tenslotte nog even de Walderveense molen aan te doen. Reistijd: 2,5 uur.

Route 9: De Schaffelaar (halve dag)

U rijdt in een landelijke omgeving, afgewisseld met kleine dorpen. Dit alles rond Barneveld, waar de route uiteindelijk ook midden doorheen voert. Neem dan ook vooral een kijkje in het mooie centrum met o.a. de Oude Kerk en het standbeeld voor Jan van Schaffelaar. Geniet van deze leuke route! Reistijd 2,5 uur

Reistijd: 2,5 uur.

Route 10: Het Amerongse Bos (halve dag)

Eerst passeert u het mooie dorp Renswoude, via het buitengebied komt u in Overberg. Daarna volgt een prachtige bosrijke route, die u uiteindelijk in Leersum en het nostalgische dorp Amerongen met haar mooie buitenplaats brengt. Door middel van wat rustige wegen komt u weer bij Veluwe Vespa Tours. Reistijd: 2,5 uur.

 

Zoekt u een compleet dagje uit, contact ons dan gerust voor extra mogelijkheden.